Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE
Wołowine umyć, osuszyc, pokroić na 8 cienkich plastrów, rozbić, posmarować musztardą, oprószyć pieprzem.Na płatach miesa ułożyć po kawałku boczku i ogórka oraz po 2-3 paseczki grzybów,zrolować je,obwiązać nicią.
W brytfannie rozgrzać 2 łyżki oliwy i 2 łyżki masła, włozyć zrazy,obsmażyć je.Podlać winem i wodą(powinny być do połowy zanurzone płynie),dusić do miękkości,podlewając w razie potrzeby niewielką ilością wody.
Przygotować zamażkę z reszty oliwy i masła oraz mąki,rozprowadzić ją i szklanką wystudzonego wywaru z duszenia,zagotować.Sos wlać do bytfanny,doprawić solą i pieprzem.Zrazy podawać plane sosem
SMACZNEGO !!!