Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 plastry
bekon 4 plastry
cebula 1-2 szt
ogórki kiszone 1-2 szt
musztarda
śmietana 18 proc 1/2 szkl
bulion wołowy 1,5 szkl
pomidory krojone z puszki 1 puszka
olej do smażenia 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Plastry mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek z jednej strony posmarować musztardą.
Krok 1 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
2
Na musztardę położyć plaster bekonu ( może też być boczek).
Krok 2 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
3
Nastepnie kładziemy cebulę ( wcześniej trzeba ją posolić, żeby zmiękła) oraz ćwiartkę ogórka kiszonego.
Krok 3 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
4
Zwinąć w roladki i związać.
Krok 4 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
5
Obsamżamy z każdej strony - na patelni z olejem.
Krok 5 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
6
Do garnka z posiekaną w kostkę cebulą dodajemy obsmażone zrazy.
Krok 6 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
7
Na patelnie wlewamy bulion ( żeby wymyć smaki ) wlewamy do zrazów.
Krok 7 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto
8
Dodajemy pomidory z puszki. Dusimy do momentu, aż zrazy będą miękkie.
Krok 8 - Zrazy wołowe w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak