Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe czyli rolady

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700 g
cebula 1/2 sztuki
boczek 2 plastry
ogórek kiszony 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
klarowane masło 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe czyli rolady

Do przygotowania rolad używam najczęściej części zrazowej – wewnętrznej strony udźca lub rostbefu.
Wołowinę podziel na 4 części. Rozbij te cienko i oprósz z obu stron solą i pieprzem. Jedną stronę posmaruj musztardą. Obraną cebulę, boczek oraz ogórki pokrój w kostkę lub plasterki. Ułóż na musztardzie, zwiń boki mięsa do środka, zroluj całość, a następnie owiń nitką, by całość ładnie się trzymała. Podsmaż na klarowanym maśle lub oleju przed 10-15 minut, przewracając ją tak, by obsmażyła się z każdej strony. Podlej wodą lub lekkim bulionem i duś przez 1,5 godziny. Wyjmij rolady na bok, sos zagęść wodą wymieszaną z mąką. Podaj sos z roladami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 06.10.2013 09:33
świetny przepis
Klisza 06.02.2013 23:24
domowo
Katarzyna54 03.12.2012 11:11
mniam
halina17 02.12.2012 21:33
Dobre zrazy.
ewelinapac 02.12.2012 21:19
pyszne
Miki 02.12.2012 21:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak