Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
ogórek kiszony 2
cebula 1
boczek
musztarda
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe

Mięso umyć pokroić na 4-5 porcji i rozbić tłuczkiem .
Przyprawić solą i pieprzem,posmarować z jednej strony dość obficie musztardą.
Na każdą porcję mięsa ,ułożyć pokrojone paski boczku i ogórka oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Mięso z dodatkami dość ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.
Obsmażyć z każdej strony, podlewając wodą, następnie dusić pod przykryciem ,aż zrazy zmiękną.Powstały sos lekko zagęścić .Zrazy podawać z ziemniaczkami lub kopytkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 11.02.2014 07:47
pyszne zrazy
ppaulina 29.10.2013 12:23
są pyszne:)
Grażyna13 19.09.2013 18:43
Bardzo lubię :)
JOANNA16 24.05.2013 21:48
lubię takie mięsko
pycia9 29.09.2012 13:04
pycha
jozefinach 27.09.2012 08:33
Pyszności.
kriko 24.09.2012 14:17
wspaniałe
Luki 24.09.2012 14:11
bardzo lubię zraziki
adelajda 20.09.2012 20:13
dla mnie pyzy ! bardzo lubię takie zrazy !
ziutula
ziutula 20.09.2012 20:12
też przepadam za zrazami...
Wiesława1 20.09.2012 18:31
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak