Zrazy wieprzowe z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • KOTLETY WIEPRZOWE

    4 szt
  • szynka

    4 plastry
  • pietruszka zielona

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    0,5 szkl
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbij tłuczkiem, skrop sokiem z cytryny i posyp solą, pieprzem oraz zieloną pietruszką. Na każdym kotlecie ułóż plasterek szynki i obrane jajo. Teraz zwiń w rulon, zawiąż nitką i obtocz w mące. Każdy rulonik obsmaż ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełóż do rondla i dodaj masło, po czym skrop bulionem. Duś na niewielkim ogniu około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat