Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami

Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • schab bez kości

    600 gram
  • sól i pieprz

Nadzienie

  • boczek wędzony

    200 gram
  • pieczarki

    5 średnich sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka czerwona

    1/2
  • ser żółty

    5 małych plasterków

Zalewa

  • sos pomidorowy

    250 ml
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami foto
Schab kroimy na plastry jak na kotlety i rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem z obu stron, odstawiamy.
Krok 2 - Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami foto
Boczek wędzony drobno kroimy i podsmażamy. Czosnek siekamy i rumienimy z boczkiem. Pieczarki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki dodajemy do farszu. Paprykę kroimy i możemy wcześniej obrać ze skórki cieniutko obieraczką, żeby skórka nam nie przeszkadzała w farszu. Wszystko razem podsmażamy kilka minut i zdejmujemy z gazu.
Krok 3 - Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami foto
Sos pomidorowy gotujemy kilkanaście minut z przyprawą uniwersalną i natką pietruszki.
Krok 4 - Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami foto
Na każdy kotlet kładziemy mały plasterek sera i trochę farszu na niecały kotlet żeby nam na końcu nie wypadał, zawijamy w roladkę.
Krok 5 - Zrazy wieprzowe z boczkiem wędzonym i dodatkami foto
Układamy mięsne roladki w naczyniu do pieczenia i zalewamy wywarem z sosu pomidorowego.
Wstawiamy do piekarnika bez przykrycia na 50 minut w temperaturę 180 stopni pieczenie góra dół.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

15.06.2017 22:04
bardzo smacznie:)

Grazyna0211

07.05.2017 13:42
smaczne danie

Bernadeta1

20.03.2017 19:43
smaczne roladki

anulka69

12.03.2017 14:17
pyszne jedzonko

Bożena Matuszczyk

08.03.2017 16:45
Pyszne apetyczne danie.;)

Janina

07.03.2017 19:07
Świetne danie;))

Wiesława1

07.03.2017 18:35
Pyszne mięsko

Konczi

07.03.2017 18:00
Wyglądają obłędnie - pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat