Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
boczek wędzony 5 plastrów
ziele angielskie kilka kulek
pieprz
sól
olej do smażenia
kostka rosołowa
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Kotlety rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprzem. Na każdym ułożyć po plasterki boczku.
Krok 1 - Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem foto
2
Jajko obrać, podzielić na 5 części. Na każdym kotlecie położyć po kawałku jajka i ciasno zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem foto
3
W rondelku rozgrzać olej i obsmażyć zrazy. Wlać szklankę wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, dodać kostkę rosołową, wsypać tymianek, pieprz i sól. Zrazy dusić do miękkości
Krok 3 - Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem foto
4
Podawać na ciepło, np. z ziemniakami.
Krok 4 - Zrazy schabowe z boczkiem i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.02.2014 12:10
ale pyszności! :)
gosia56 05.11.2013 20:30
pyszniutkie ;)
Jolie 05.11.2013 19:31
aż ślinka cieknie!
Marta11 05.11.2013 19:08
same pysznosci
Krzysztof15 05.11.2013 18:46
super zraziki
LoLa 05.11.2013 18:20
no coś nowego super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak