Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy mielone z serkiem i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
serek wiejski 3-4 łyżeczki
rzodkiewka 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy mielone z serkiem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Rzodkiewkę umyć pokroić w drobną kostkę.Dodać do serka.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wymieszać.
Krok 1 - zrazy mielone z serkiem i rzodkiewką foto
2
Do mięsa mielonego dodać jajko,bułkę tarą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Formować kule.Spłaszczyć.Na środek położyć nadzienie.
Krok 2 - zrazy mielone z serkiem i rzodkiewką foto
3
Dokładnie skleić.Uformować kotleciki.Opanierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Krok 3 - zrazy mielone z serkiem i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 24.08.2013 08:49
uwielbiam takie
Jodaj 08.01.2013 10:59
extra :)
MAR3STA 10.12.2012 17:12
super
SYLKA 03.12.2012 17:12
REWELACJA
pajbek 03.12.2012 16:05
Fajny przepis, super.
mic 03.12.2012 15:55
rewelacyna propozycja , ciekawi mnie smak.
Karolina28 03.12.2012 15:52
Do wypróbowania ; D
mariola7 03.12.2012 15:07
ekstra
Miki 03.12.2012 14:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak