Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone z parówką i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40 dag.
parówki 2 sztuki
ser żółty 5 dag.
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone z parówką i serem

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy jajko,bułkę oraz pokrojoną w kostkę cebulę.Mieszamy na jednolitą masę.Dodajemy do smaku sol i pieprz.Formujemy kule.Spłaszczamy.Na środku kładziemy pół parówki.
Krok 1 - Zrazy mielone z parówką i serem foto
2
Ścieramy ser na jarzynówce.Posypujemy parówkę.
Krok 2 - Zrazy mielone z parówką i serem foto
3
Sklejamy.Formujemy zrazy.Panierujemy w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Zrazy mielone z parówką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 07.04.2013 15:26
dla mnieswietne, a parówki bardzo lubie, nawet dzis na śniadanie zajadałem hehe
Marta11 07.04.2013 14:06
ladnie wyglada ale tez bym parowki nie zjadala
Agnieszka42 07.04.2013 14:05
ładnie wygląda ale ja nie wzięłabym parówki do ust
Alex_M 07.04.2013 13:58
ciekawy pomysl!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak