Zrazy mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    50 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • woda letnia

    1/3 szklanki
  • oliwa

    do smażenia
  • bułka tarta

    15 dag
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa. Dodać kucharek, majeranek, jajko i wodę. Wsypać 1/3 bułki tartej i wymieszać. Mięso uformować w zraziki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat