Zrazy królewskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    75 dag
  • jajko

    1-2 szt.
  • pieprz

  • sól

  • papryka mielona

  • kasza gryczana

    1/2 szkl.
  • pieczarki

    25 dag
  • cebule

    2 szt.
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki. Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, wrzucić pieczarki, dusić. Wsypać ugotowaną kaszę, przyprawy, dusić. Mięso zemleć dodać bułkę, jaja i przyprawy. Formować kule. Rozsmarować na nich kaszę, zwinąć, panierować w mące i smażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mateusz/matikor 02.07.2011 10:26
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat