Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy kasztelańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
smalec 3 łyżki
cebula 3 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
grzyby suszone 1,5 dag
chleb razowy 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy kasztelańskie

Mięso pokroić, rozbić. Grzyby ugotować. Następnie wyjąc, pokroić w grube paski, zmieszać z podsmażona cebula. Na plastry mięsa kłaść pokrojony w kostkę chleb razowy, a następnie grzyby z cebula. Mięso zwinąć, oprószyć sola, maka, podsmażyć, a następnie dusić do miękkości w wywarze z grzybów. Sos doprawić śmietaną i przyprawami, zagotować, podawać z kluskami lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak