Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty
ogórki kiszone
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka podzielić na mniejsze części. Każdą część roztłuc.
Krok 1 - Zrazy foto
2
Po roztłuczeniu doprawić solą i pieprzem. Następnie położyć ser i kawałek kiszonego ogórka.
Krok 2 - Zrazy foto
3
Po nałożeniu na każdy kawałek zwinąć je.
Krok 3 - Zrazy foto
4
Przed przysmażeniem zrazy obtoczyć w jajko, a następne w bułce tartej.
Krok 4 - Zrazy foto
5
Usmażone podawać na stół.
Krok 5 - Zrazy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.08.2014 13:52
dobrze zrobione zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak