Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
czosnek 1 ząbek
jajko 2 szt
olej do smażenia
pieczarki 10 szt
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
cebula 0,5 szt małej

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy: pokrojoną w kostkę cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i przyprawiamy do smaku.
Krok 1 - Zrazy foto
2
Wyrabiamy dokładnie masę.
Krok 2 - Zrazy foto
3
Formujemy nieduże zrazy i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3 - Zrazy foto
4
Gotowe zrazy dajemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano.
Krok 4 - Zrazy foto
5
Pieczarki oczyszczamy kroimy na ćwiartki posypujemy solą i smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle.
Krok 5 - Zrazy foto
6
Usmażone mięso przekładamy do rękawa i zapiekamy w piekarniku 35 minut.
Krok 6 - Zrazy foto
7
Mięso podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i pieczarkami.
Krok 7 - Zrazy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 02.06.2014 11:30
z mięsem i pieczarkami super obiad
fotoviderek 08.02.2014 09:42
Nie ma jak dobre, mięsne danie, pycha :)
Anna169Hosz 31.10.2013 10:25
Zraziki aż ślinka cieknie.
karolina1869 07.10.2013 19:37
uwielbiam takie kotlety
Papryczka 22.07.2013 14:18
pyszne są takie zrazy
Rybciia 10.04.2013 09:25
uwielbiam :-)
Aleksandra/Olcia 03.04.2013 14:27
smakowite mniam
IwonaDD 03.04.2013 13:57
pyszne to za mało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak