Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
cukier 3 łyżka
1/2 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki w occie

Mięso wrzucić do miski, cebulkę podsmażyć na oleju na zloty kolor i dodać do mięska, razem z jajem, bułką, przyprawami. Kulać małe kuleczki z przygotowanego mięsa, obtoczyć w bułce tartej i wrzucić na gorący olej. piec aż do uzyskania złotego koloru z każdej strony.

Zalewę gotować około 15 min z wszystkimi składnikami. Po zdjęciu z ognia wystudzić i zalać w misce zraziki aż całkiem zostaną przykryte.

Smakują jak ryby w zalewie ale nie maja ości:))
A tak oto się prezentują

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak