Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
500 g
papryka zielona
1 strąk
szparagi zielone
200 g
cieciorka konserwowa
1 puszka
owoce z puszki
1 szt (koktajlowe)
olej sezamowy
3 łyżki
pasta curry
50 g (żółta)
wrzątek
50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Filety kroimy w dużą kostkę.
Paprykę w paski.
Szparagi na większe kawałki.
Ciecierzycę osączamy z zalewy.
Na rozgrzanej oleju, na dość mocnym ogniu, smażymy filety, dodajemy warzywa, cieciorkę, lekko zrumieniamy, dodajemy pastę curry, owoce wraz z zalewą oraz wrzątek. Dusimy przez 5 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak