Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta cukinia nadziewana Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 2 szt średnie
ryż 250 g
mięso wieprzowe 500 g
Cebulka smażona Prymat 1 szk
ser 350 g koryciński z czosnkiem
pieczarki 250 g
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka 2 szt pieczone w zalewie
masło
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta cukinia nadziewana Zewy

Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne, posolić.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić.
Pieczarki pokrojone w kostkę podsmażyć na maśle.
Mięso zmielić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kukurydzę odsączyć na sicie.
Papryki wyjąć z zalewy i pokroić.
Wszystkie składniki nadzienia umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy i wymieszać farsz.
Napełnić nim połówki cukinii i ułożyć ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Cukinie piec około 40 stopni w 190 stopniach.
( cukinie kontrolować, jak będzie miękka po włożeniu patyczka a farsz się zrumieni można wyłączyć piekarnik wczęsniej ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 20.08.2017 10:56
uwielbiam na ciepłe kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak