Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z kalafiorem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków z kurczaka 500 g
cebula 1
czerwonej papryki 1/2
posiekanego koperku 3 łyżka
mrożonej mieszanki chińskiej 250 g
wody 500 g
sól do smaku
mix chili jalapeno do smaku
sosu chili słodko pikantnego 5 łyżka
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z kalafiorem

Żołądki dokładnie oczyścić i umyć. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę ( nie musi być drobno ). Kalafiora podzielić na różyczki. Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego opłukać i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć na złoty kolor. Dodać cebulę, i dalej smażyć. Dodać przyprawy, sos chili, podlać wodą i dusić 5 minut. Po tym czasie dodać paprykę, koperek, mieszankę chińska i kalafiora. Wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby doprawić. W niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos. Zagotować i podawać np. z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak