Żołądki z kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądków z kurczaka

    500 g
  • cebula

    1
  • czerwonej papryki

    1/2
  • posiekanego koperku

    3 łyżka
  • mrożonej mieszanki chińskiej

    250 g
  • wody

    500 g
  • sól do smaku

  • mix chili jalapeno do smaku

  • sosu chili słodko pikantnego

    5 łyżka
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki dokładnie oczyścić i umyć. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę ( nie musi być drobno ). Kalafiora podzielić na różyczki. Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego opłukać i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć na złoty kolor. Dodać cebulę, i dalej smażyć. Dodać przyprawy, sos chili, podlać wodą i dusić 5 minut. Po tym czasie dodać paprykę, koperek, mieszankę chińska i kalafiora. Wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby doprawić. W niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos. Zagotować i podawać np. z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat