Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z frytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1-2
cebula 2-3
żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z frytkami

Żołądki drobiowe dokładnie oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Żołądki wrzucić do wody i zagotować.
Gotować około 5 minut, po czym zmienić wodę i dokładnie opłukać.
Żołądki gotować do miękkości, w wodzie z dodatkiem przyprawy Kucharek, ziela angielskiego i liści laurowych (około 1,5 - 2h).
W międzyczasie, kiedy żołądki się gotują, pokroić:
cebulę w piórka,
paprykę w paski
pieczarki w talarki
Kiedy żołądki są już miękkie, odcedzić je i przełożyć do brytfanny. Dodać do nich pokrojone wcześniej warzywa, posypać ziołami prowansalskimi oraz przyprawą Kucharek. Dusić 20-30 min. Po tym czasie danie powinno być gotowe. Najlepiej smakuje ono z frytkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak