Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zmarznięta mięta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

saszetki mięty 2
świeżej mięty 3 listki
PLASTER CYTRYNY
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zmarznięta mięta

Saszetki zalać 0,5 l wrzątku (zaparzyć wg przepisu na opakowaniu) i odstawić do ostygnięcia. Połowę herbatki przelać do innego naczynia i wstawić do zamrażarki, co jakiś czas rozdrabniając tak, aby powstał kruszon. Gotowy przełożyć do szklanki, włożyć listki świeżej mięty, zalać pozostałą herbatką, a na wierzchu położyć plasterek cytryny - można także kilka kropel soku z cytryny wcisnąć do środka i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.08.2011 12:00
Tak @pacpaw, ta breja to kruszon - dobrze zrozumiałeś xD
pacpaw 18.08.2011 21:03
fajowe. tę herbatkę co mrozimy to nie pozwalamy jej zamrozić się na lód tylko co chwila mieszamy, aby powstała taka breja? To jest właśnie kruszon? Dobrze zrozumiałem? :o)
Motorek 22.07.2011 10:22
uwielbiam mięte
IZABELA29 10.04.2011 17:56
orzeźwiająco
Barbara40 21.02.2011 18:59
Fajne, przyda sie na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak