Zmarznięta mięta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • saszetki mięty

    2
  • świeżej mięty

    3 listki
  • PLASTER CYTRYNY

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Saszetki zalać 0,5 l wrzątku (zaparzyć wg przepisu na opakowaniu) i odstawić do ostygnięcia. Połowę herbatki przelać do innego naczynia i wstawić do zamrażarki, co jakiś czas rozdrabniając tak, aby powstał kruszon. Gotowy przełożyć do szklanki, włożyć listki świeżej mięty, zalać pozostałą herbatką, a na wierzchu położyć plasterek cytryny - można także kilka kropel soku z cytryny wcisnąć do środka i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 19.08.2011 12:00
Tak @pacpaw, ta breja to kruszon - dobrze zrozumiałeś xD
pacpaw 18.08.2011 21:03
fajowe. tę herbatkę co mrozimy to nie pozwalamy jej zamrozić się na lód tylko co chwila mieszamy, aby powstała taka breja? To jest właśnie kruszon? Dobrze zrozumiałem? :o)
Motorek 22.07.2011 10:22
uwielbiam mięte
IZABELA29 10.04.2011 17:56
orzeźwiająco
Barbara40 21.02.2011 18:59
Fajne, przyda sie na upalne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat