Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złocista wątróbka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mleko 2 szklanki
cebula biała 3 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koper 1/2 pęczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Złocista wątróbka

Wykonanie:
Wątróbkę namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu razem z wątróbką obsypaną mąka. Po chwili przykryć naczynie i dusić około 10 minut. Pod koniec duszenia doprawić sola i pieprzem do smaku. Następnie wyłożyć na talerze, posypać koperkiem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 31.12.2015 10:03
dobra wątróbka
RenataZ-et 05.12.2015 16:16
super wątróbka
halina17 05.12.2015 15:24
Uwielbiam wątróbkę drobiową,
sliwka 05.12.2015 08:34
Smakowicie wygląda;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak