Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula 2
ogórki kiszone 3
sól do smaku
mąka pszenna 3/4 szklanki
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Następnie obtoczyć w mące i na dobrze rozgrzany olej wrzucić wołowinę. Posolić i zrumienić.
Krok 1 - Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem foto
2
W międzyczasie obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę cebulę i dodać do mięsa. Zrumienić razem z mięsem. Podlać odrobina wody.
Krok 2 - Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem foto
3
Gdy mięso i cebula będą zrumienione dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Wszystko dokładnie wymieszać. Poddusić 10-15 minut.
Krok 3 - Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem foto
4
Dolać 1 szklankę przegotowanej wody i przyprawić ziołami. Dusić pod przykryciem 25-30 minut
Krok 4 - Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem foto
5
Gulasz można podawać z ziemniakami, mizerią oraz startymi buraczkami
Krok 5 - Ziołowy gulasz wołowy z cebulą i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 12.11.2012 01:45
dobry
ewelinapac 11.11.2012 21:40
świetny
Mati3 11.11.2012 21:37
fajny
Justyna28 11.11.2012 21:30
mniam:)
emeslive 11.11.2012 21:28
Niezłe danie, myślę, że by mi smakowało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak