Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy dorsz z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 450 g
sól
mąka
masło klarowane 3 łyżki
pieczarki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy dorsz z pieczarkami

1. Rybę umyć. Przyprawić ziołami, kurkumą, pieprzem i solą. Obtoczyć w mące. Smażyć na maśle klarowanym przez kilka minut (na złoty kolor).
2. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na reszcie masła.
3. Rybkę podać razem z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak