Ziołowa cebulka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dymka lub szalotka

    1/2 kg
  • olej

    5 łyżek
  • cząber

  • bazylia

  • estragon

  • sól

  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Soli i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
Pod przykryciem dusimy ok 10 min - od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec dodajemy śmietanę, posiekaną zieleninę oraz przyprawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat