Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kolendra posiekana
1 pęczek -
szałwia posiekana
1 pęczek -
szczypiorek posiekany
1 pęczek -
koperek posiekany
1 pęczek -
pietruszka posiekana
1 pęczek -
oliwa
1 pęczek -
lubczyk
1 pęczek -
bazylia
1 pęczek -
tymianek
1 (posiekany) -
oregano
1 pęczek -
seler naciowy
1 (posiekany)
Przepis i sposób przygotowania zioła w oliwie
2. Zioła przekładać do maleńkich słoiczków, ubijając je.
3. Zalać zioła oliwą. Oliwę należy nalewać małymi dawkami, a następnie uderzać słoiczkiem delikatnie o stół. Czynnośc powtarzać, aż słoiczek wypełni się oliwą po sam brzegi.
4.Słoiczki można zagotować, tak żeby wieczko było wklęsłe, lub po prostu przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.
5.To wspaniały dodatek do wszelkich dań mięsnych. Oczywiście można dodać dowolnych ziół. Ja wybrałam te, które rosną na mojej działce.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się