Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zioła w oliwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolendra posiekana 1 pęczek
szałwia posiekana 1 pęczek
szczypiorek posiekany 1 pęczek
koperek posiekany 1 pęczek
pietruszka posiekana 1 pęczek
oliwa 1 pęczek
lubczyk 1 pęczek
bazylia 1 pęczek
tymianek 1 (posiekany)
oregano 1 pęczek
seler naciowy 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: zioła w oliwie

1. Zioła dokładnie umyć i posiekać ( listki tymianku powinno się poodrywać z gałązek, jest z tym sporo roboty, ale warto :), a następnie wszystko dokładnie wymieszać.
2. Zioła przekładać do maleńkich słoiczków, ubijając je.
3. Zalać zioła oliwą. Oliwę należy nalewać małymi dawkami, a następnie uderzać słoiczkiem delikatnie o stół. Czynnośc powtarzać, aż słoiczek wypełni się oliwą po sam brzegi.
4.Słoiczki można zagotować, tak żeby wieczko było wklęsłe, lub po prostu przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.
5.To wspaniały dodatek do wszelkich dań mięsnych. Oczywiście można dodać dowolnych ziół. Ja wybrałam te, które rosną na mojej działce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 19.07.2012 13:57
super
Grażyna13 14.11.2011 12:00
Wspaniały pomysł :)
iwona332 21.03.2011 11:35
super
Martysia 02.01.2011 20:01
bardzo pomysłowe :)
agata1722
agata1722 19.11.2010 07:43
pyszności
suzana 07.11.2010 09:10
Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak