zioła w oliwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolendra posiekana

    1 pęczek
  • szałwia posiekana

    1 pęczek
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • koperek posiekany

    1 pęczek
  • pietruszka posiekana

    1 pęczek
  • oliwa

    1 pęczek
  • lubczyk

    1 pęczek
  • bazylia

    1 pęczek
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • oregano

    1 pęczek
  • seler naciowy

    1 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zioła dokładnie umyć i posiekać ( listki tymianku powinno się poodrywać z gałązek, jest z tym sporo roboty, ale warto :), a następnie wszystko dokładnie wymieszać.
2. Zioła przekładać do maleńkich słoiczków, ubijając je.
3. Zalać zioła oliwą. Oliwę należy nalewać małymi dawkami, a następnie uderzać słoiczkiem delikatnie o stół. Czynnośc powtarzać, aż słoiczek wypełni się oliwą po sam brzegi.
4.Słoiczki można zagotować, tak żeby wieczko było wklęsłe, lub po prostu przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.
5.To wspaniały dodatek do wszelkich dań mięsnych. Oczywiście można dodać dowolnych ziół. Ja wybrałam te, które rosną na mojej działce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 19.07.2012 13:57
super
Grażyna13 14.11.2011 12:00
Wspaniały pomysł :)
iwona332 21.03.2011 11:35
super
Martysia 02.01.2011 20:01
bardzo pomysłowe :)
agata1722 19.11.2010 07:43
pyszności
suzana 07.11.2010 09:10
Fajny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat