zioła prowansalskie Prymat w mielonych kotletach w pomidorach...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone drobiowe

    50 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • masło do smażenia

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
  • przecier pomidorowy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mielone z drobiu wymieszać z jajkiem, cebulą, ziołami prowansalskimi, namoczonymi bułkami, jarzynką, bułką tartą, pieprzem mielonym i dobrze wyrobić masę mięsną

formować okrągłe kotlety, na maśle usmażyć na złocisto kotlety mielone

do mielonych kotletów wlać domowy przecier pomidorowy lub sok w kartonie i dusić z 15 minut pod pokrywką

smakują z ryżem lub z czym się lubi......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 05.08.2013 20:59
smakowicie wygląda
MC_S 29.07.2013 12:56
Nie jadłem ale musi być pyszne. wypróbuje.
motomaniak 05.03.2013 10:51
mhmm wyglada pysznie
misia53 18.02.2013 20:28
mamy podobne smaki , super!
Alex_M 12.02.2013 13:14
lubie takie kotleciki!
fotoviderek 12.02.2013 11:49
Przedni pomysł :)
Noruas 11.02.2013 23:30
duża ilość sosu, mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat