Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa delikatna zupa jarzynowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
por 1 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
pietruszka zielona
śmietana 2 łyżki
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
wywar z gęsi 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa delikatna zupa jarzynowa

Pokroić obrane i umyte warzywa: marchewkę i pietruszkę w półplasterki, selera i ziemniaki w kostkę, pora w plasterki, , kalafiora podzielić na drobne różyczki.

W dużym garnku przygotować wywar mięsny i dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i cały pieprz i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu..
Po ok. 10 minutach dodać seler, por i kalafiora. Gotować do miękkości warzyw (już bez pokrywki). Do kubka odlać kilka łyżek zupy i wymieszać ze śmietaną. Do garnka wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i lubczyk, wlać śmietanę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podać gorącą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.12.2013 14:33
muszę przyznać, że nigdy nie jadłam zupy na wywarze z gęsi, jestem ciekawa jak smakuje, bardzo lubię zupy jarzynowe więc i ta pewnie przypadłaby mi do gustu
Barbara13 06.12.2013 12:45
Lubię takie zupy :)
2milutka 06.12.2013 11:10
pyszna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak