Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny deser Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 szt.
woda 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 2 szkl.
galaretka cytrynowa 1 szt.
mandarynka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny deser Ani

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody, gdy trochę ostygnie wymieszać ją z serkiem homogenizowanym. Serek przełożyć do salaterek/ pojemniczków, udekorować mandarynkami i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody, odstawić do stężenia; tężejącą galaretką zalać serki i znów wstawić do lodówki. Podawać gdy deser stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2013 14:19
lubię takie deserki
marzencia2007 15.06.2013 02:43
fajnie wygląda musi być pyszne
marzencia2007 11.03.2013 21:10
uwielbiam!
Karolcia12 22.02.2013 21:55
zachęcający
adelajda 29.12.2012 14:47
lubię takie deserki !
mikrusiak 29.12.2012 13:03
fajny pomysł...:D
Anula 29.12.2012 11:34
Pyszne
wyattearp 29.12.2012 08:25
fajne
Zdzisław 29.12.2012 07:23
smaczne
czarnyaniol1990 29.12.2012 06:07
moja mama robila podobne :)
Monika-twin 29.12.2012 01:16
pycha i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak