Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 0,5 kg
ziemniaki 7 sztuk
mleko 3,2% 250 ml
jajko 5 sztuk
masło 1/3 kostki
koperek 3 łyźeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z łososiem

Ziemniaki myjemy dokładnie i gotujemy w mundurkach. Łososia kroimy w cienkie plastry. Ziemniaki kroimy w plastry i układamy w źaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Na ziemniaki wykładamy łososia. mleko ubijamy z jajkami przyprawiamy solą i pieprzem i oblewamy całość. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak