Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z patelni z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ziemniaki ugotowane 8 mniejszych
boczek wędzony 100 g
cebula 1/2 małej

Składniki dodatkowe i przyprawy

koperek 1/2 łyżki, posiekany
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
curry
rozmaryn
śmietana 3-4 łyżki
masło 1 łyżka
szczypiorek 1/2 łyżki, posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z patelni z boczkiem

Boczek kroję w kostkę, cebulę siekam. Podsmażam na maśle, aż się zarumienią.

Ziemniaki kroję w półplasterki, dodaję do boczku wraz z koperkiem i przyprawami: cayenne, curry, solą, rozmarynem. Chwilę smażę, co jakiś czas mieszając.

Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, jeszcze przez chwilę trzymam na małym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2017 17:49
Mamy więc podobne smaki. :D Pozdrawiam!
Wacław 23.03.2017 15:49
dla mnie pycha :-)
jejkuchnia 21.03.2017 18:35
A jakie dokładnie? Ja uwielbiam ziemniaki na wszelkie sposoby! :)
MonikaW 20.03.2017 21:20
moja mama robiła podobne :)
Madzai 20.03.2017 19:28
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak