Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ząbki czosnku 6 szt
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
koperek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z masłem i koperkiem

Ziemniaki dokładnie szorujemy kroimy w ćwiartki, gotujemy z 2 łyżeczkami soli około 12 minut i odcedzamy. Masło roztapiamy dodajemy rozgniecione 4 ząbki czosnku i obie papryki chwile smażymy. Do ziemniaków dodajemy masło, pokrojoną cebule w piórka i plasterki pozostałego czosnku.Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w 200 C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak