Ziemniaki z masłem i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • ząbki czosnku

    6 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • koperek

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie szorujemy kroimy w ćwiartki, gotujemy z 2 łyżeczkami soli około 12 minut i odcedzamy. Masło roztapiamy dodajemy rozgniecione 4 ząbki czosnku i obie papryki chwile smażymy. Do ziemniaków dodajemy masło, pokrojoną cebule w piórka i plasterki pozostałego czosnku.Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w 200 C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat