Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode ok. 10 sztuk
sól 1 płaska łyżka
masło 1 łyżka
koperek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z koperkiem

Młode ziemniaki szorujemy, płuczemy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości. Odcedzamy.

Do gorących ziemniaków dodajemy masło oraz koperek, który wcześniej płuczemy i drobno siekamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu obracając ziemniaki (aby były w tłuszczu i koperku).

Gotowe ziemniaki wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 03.08.2015 22:17
młode ziemniaczki są pycha ja często podaję z zarumieniona cebulka lub skwareczkami
marcia7 03.08.2015 13:04
a jeszcze takie swoje własne to dopiero pycha
Babeczka35 03.08.2015 07:47
Pyszne,uwielbiam takie ziemniaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak