Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ziemniaki z fasolą i mięsem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
4
mielone mięso
20 dag
keczup
2 łyżki
chilli
1/2 łyżeczki
starty ser
15 dag
olej
2 łyżki
kwaśna śmietana
1/2 szklanki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
koperek
2 łyżki
Sklep Prymat
fasola
1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z fasolą i mięsem

Obrane ziemniaki ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Mięso przesmażyć na oleju, dodać keczup, fasolę i ser. Doprawić chilli, solą i pieprzem. Ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć, napełnić farszem mięsno-fasolowym. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Koperek wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Ziemniaki podawać z sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 24.08.2012 22:23
spóbuję jutro
paula99926 19.07.2012 21:18
ale ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak