Ziemniaki w ziołach z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • masło

    6 łyżeczek
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • zioła

    dowolne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć. Położyć na błyszczącej stronie folii aluminiowej, oprószyć solą czosnkową i obsypać ziołami.
Na każdy ziemniak położyć troszkę masła w zależności od wielkości ziemniaka.
Położyć na ruszcie i grillować ok 30 min (zależy od wielkości ziemniaka ).
Ziemniaki można zawinąć podwójnie w folię i położyć pod rusztem gdzieś z boczku na węgielkach, a na ruszcie można grillować coś innego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 29.06.2017 18:00
zawsze się sprawdzają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat