Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
ser bundz 300 g
kurki 300 g
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym foto
2
Kurki umyć, pokroić na kawałki. Przesmażyć na rozgrzanym maśle przez ok. 10 minut. Ziemniaki umyć, przekroić na pół i nieco wydrążyć środek każdej z połówek.
Krok 2 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym foto
3
Wystudzone kurki posiekać drobno, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z serem. Do smaku dodać zioła prowansalskie. Farsz nakładać w połówki ziemniaków i zawijać w folię aluminiową.
Krok 3 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym foto
4
Ziemniaki piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 30-40 minut. Gotowe podawać z sosem tzatziki przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.
Krok 4 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 21.03.2018 15:53
Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci, a ten przepis zdecydowanie wbija się w moje smaki!
edytazaw89@wp 17.10.2016 20:48
zjadłoby się
w mojej kuchni 03.10.2016 11:22
dla mnie pyszna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak