Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
ząbki czosnku 2 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
masło klarowane 1 łyżka
rozmaryn świeży 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z czosnkiem

Małe ziemniaki przecinamy na ćwiartki, większe kroimy w plasterki.

Czosnek obieramy, kroimy w plasterki lub kostkę.

Rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i smażymy go przez 2 minuty. Po tym czasie czosnek wyciągamy, a na patelnię wrzucamy pokrojone ziemniaki i drobno posiekany rozmaryn.

Gdy ziemniaki ładnie się zrumienią, dodajemy roztarte w dłoniach zioła prowansalskie i paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 03.05.2014 10:01
apetyczne ziemniaczki
norweska20 03.05.2014 00:12
smaczny dodatek do obiadu
eMMe 02.05.2014 23:25
Na pewno bardzo aromatyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak