Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podwójnie koperkowe z masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
masło 1,5 łyżki
koper głązki 3 sztuki
koperek 1 łyżka
sól 1 płaska łyżeczka

Porada

* Do gotowania można też dodać ząbek czosnku, kwiatostan kopru ( taki jak do kiszenia ogórków), rozmaryn lub nasiona kminku.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podwójnie koperkowe z masłem

Ziemniaki cienko obrać, umyć .
Zalać wodą w garnku ( tyle by zakryła ziemniaki ), osolić wodę, włożyć gałązki kopru i połowę masła.
Gotować ok. 25 minut do miękkości ziemniaków.
Odcedzić - wyrzucić gałązki kopru.
Do garnka z ziemniakami włożyć resztę masła .
Potrząsając garnkiem doprowadzić do tego by ziemniaki oblepiły się masłem.
Wsypać usiekany koperek i znów potrząsając garnkiem oblepić koperkiem ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 15.05.2014 13:03
aż zapachniało...najlepsze to takie młode, prosto z pola
luna76 07.05.2014 19:37
dosłownie poczułam ten aromat :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak