Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    10 dkg
  • kabaczek

    10 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • curry

    1/4 łyżeczki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Krok 2 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 3 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
Krok 4 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Krok 5 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Krok 6 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami.
Krok 7 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 8 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat