Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
pieczarki 10 dkg
kabaczek 10 dkg
czosnek 2 ząbki
curry 1/4 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Krok 1 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 2 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
3
Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
Krok 3 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
4
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Krok 4 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
5
Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Krok 5 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
6
Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami.
Krok 6 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
7
Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 7 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto
8
Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.
Krok 8 - Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak