Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po węgiersku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 2 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana kwaśna 1,5 szklanka
śmietana słodka gęsta 1,5 szklanka
sól 1,5 łyżka
pieprz 1/4 łyżeczka
por 1
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Obie śmietany wymieszać z przyprawami. Pora umyć i poszatkować.
Krok 1 - Ziemniaki po węgiersku foto
2
Kostki ziemniaków smażyć przez ok. 5 minut na rozgrzanym oleju z masłem.
Krok 2 - Ziemniaki po węgiersku foto
3
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Ziemniaki po węgiersku foto
4
Polać śmietaną z przyprawami.
Krok 4 - Ziemniaki po węgiersku foto
5
Posypać porem.
Krok 5 - Ziemniaki po węgiersku foto
6
Piec pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i zapiec jeszcze przez ok. 10 minut.
Krok 6 - Ziemniaki po węgiersku foto
7
Wspaniały dodatek do potraw, lub samodzielne danie.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 7 - Ziemniaki po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.03.2014 10:49
dobry pomysł
natalia.doradca 06.03.2014 15:19
Apetyczny przepisik :)
Joannasz3190 24.02.2014 13:45
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak