Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po neapolitańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt średniej wielkości
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki
oliwa 4 łyżki
anchois 100 g
kapary 1 łyżka
pomidory w puszce 1 szt (całe)
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po neapolitańsku

Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Czosnek i natkę drobno posiekałem. Ostudzone ziemniaki obrałem, pokroiłem w plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarowałem łyżką oliwy. Warstwowo ułożyłem składniki : ziemniaki, pieprz, natka z czosnkiem, filety anchois, kapary, pomidory odcedzone pokrojone w paski. Wszystko polałem resztą oliwy, posypałem tartą bułką.
Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 04.06.2017 16:46
Ciekawe danie
Wiktoria29 02.06.2017 15:49
ciekawy przepis na ziemniaki
Mniam 02.06.2017 11:02
Ciekawe, z chęcią bym zjadła na obiad :)
Edith85 02.06.2017 10:48
Mniam:) pycha
Barbara13 02.06.2017 08:00
Rewelacja!!
Krystyna32 02.06.2017 07:28
bardzo smaczne
Renataj 01.06.2017 23:21
Apetyczne danie.
RenataZ-et 01.06.2017 21:36
pyszne danie
ada.la 01.06.2017 21:09
fajne danie
halina17 01.06.2017 20:06
Dobre danie.
Aleksandra/Olcia 01.06.2017 19:35
u Ciebie zawsze smacznie i pięknie podane
Grazyna0211 01.06.2017 17:47
super danie
cukiereczek 01.06.2017 17:11
proste i efektowne
Stenka 01.06.2017 16:57
smaczne danie
ilka01 01.06.2017 16:52
Super danie ☺
olkaaa 01.06.2017 14:33
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak