Ziemniaki po indyjsku

Ziemniaki po indyjsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • czosnek

    6 ząbków
  • imbir

    1 łyżeczka
  • olej

    1/4 szklanki
  • masło

    50 g
  • Cynamon mielony Prymat

    2 ł
  • kolendra mielona

    2 łyżki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    5 łyżeczek
  • chili

    łyżeczka
  • kolendra posiekana

    0,5 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaki po indyjsku

Ziemniaki umyj,nie obieraj.Pokrój w grubą kostkę,ugotuj na parze na półtwardo.Czosnek posiekaj.W woku rozgrzej połowę oleju,dodaj łyżkę masła,czosnek posiekany imbir.Smaż 2 min.Dodaj resztę oleju i masła,i przyprawy.Wrzuć ziemniaki.Smaż do 10 min aby się zrumieniły.Posyp solą i kolendrą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat