Ziemniaki pieczone z czosnkiem i oregano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    1 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyzki
  • kminek Prymat

    2 szczypty
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    125 ml
  • oregano

    1/4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrane i umyte gotujemy z odrobiną soli aż do momentu miękkości. Pokroić w plasterki i położyć na blasze w piekarniku lub na grillu. Posmarować oliwa zmieszaną z czosnkiem, pieprzem, oregano i kminkiem i piec w piekarniku 3 minuty z każdej strony, na grillu do przyrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 20.01.2012 10:32
lista zakupów zrobiona będzie trzeba przetestować
Kate131 14.11.2011 08:47
pycha
puellae90 27.07.2011 20:30
spróbuje zrobic
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
aleksa123 20.05.2011 07:05
Smaczne
Marta98 14.11.2010 08:30
proste i samczne
Małgorzata113 20.06.2010 21:15
Fajny przepis.
Natalia/tubisiek 15.06.2010 17:16
musi być dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat