Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
wieprzowina 300 g
cebula 100 g
jajko 2 sztuki
masło 50 g
śmietana 30 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane zapiekane

*mięso umyć i zmielić
*jaja ugotować na twardo, drobno posiekać
*Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle (25g)
*do cebuli dodać mięso, smażyć 5 minut
*zdjąć z ognia, dodać jaja i śmietanę
*przyprawić solą i pieprzem, wymieszać
*ziemniaki obrać, wydrążyć środki, zostawiając warstwę grubości ok 1cm
*farsz nałożyć do ziemniaków
*ułożyć je w brytfannie, polać pozostałym masłem i piec ok 1 godzinę w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak