Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki Hasselback

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
olej do posmarowania
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki dokładnie myjemy i osuszamy. W razie potrzeby odcinamy kawałek spodu żeby ziemniaki same stały i robimy nacięcia. Najlepiej ziemniaki położyć między dwiema drewnianymi deskami do krojenia wtedy łatwiej jest je pokroić, nacinamy tylko do brzegów deski, nacięcia nie mogą być zbyt głębokie. Ziemniaki smarujemy na zewnątrz i pomiędzy nacięciami olejem,posypujemy solą, ziołami prowansalskimi, czosnkiem i przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki umieszczamy w blaszce i pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.06.2017 12:49
Jeden z moich ulubionych pomysłów na ziemniaki :) Bardzo lubię :)
Róża1 27.06.2017 09:03
przepadam za takimi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak