Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki Hasselback

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
oliwa 1/4 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
rozmaryn do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz kolorowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki - nie przecinając ziemniaka do końca. W naczyniu wymieszać oliwę z ziołami, solą oraz pieprzem, następnie natrzeć nią ziemniaki i ułożyć je na blaszce do pieczenia. Ziemniaki piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.01.2015 22:18
czasy dzieciństwa mi się przypomniały
migotka28 27.12.2014 23:24
wyglądaja rewelacyjnie aż chce się zjeść
margo85 27.12.2014 12:26
tanie,proste i pyszne.super
Ola1984 27.12.2014 10:55
Pysznie wyglądają :)
Wacław 27.12.2014 10:53
pyszne takie ziemniaki
caralajna 27.12.2014 08:21
muszę kiedyś takie zrobić
gosia561 26.12.2014 23:34
ciekawe ziemniaki
Konczi 26.12.2014 21:35
Pysznie wyglądają i zaliczają się do moich ulubionych ziemniaczków :)
BernadettaP 26.12.2014 19:31
Uwielbiam ziemniaki w tej formie.
norweska20 26.12.2014 19:01
uwielbiam takie ziemniaczki jako dodatek do obiadu
IwonaDD 26.12.2014 18:00
świetne ziemniaki
Katarzyna59 26.12.2014 16:51
znakomite,
Ostra Na Słodko 26.12.2014 16:32
Zrobię jutro na obiad!
mirosława4 26.12.2014 16:30
apetycznie się prezentują :)
Edith85 26.12.2014 16:15
wyglądają przepięknie :)
Kluska_87 26.12.2014 15:34
ciekawie się prezentują
olkaaa 26.12.2014 15:22
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak