Ziemniaki Hasselback

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • rozmaryn

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki - nie przecinając ziemniaka do końca. W naczyniu wymieszać oliwę z ziołami, solą oraz pieprzem, następnie natrzeć nią ziemniaki i ułożyć je na blaszce do pieczenia. Ziemniaki piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 06.01.2015 22:18
czasy dzieciństwa mi się przypomniały
migotka28 27.12.2014 23:24
wyglądaja rewelacyjnie aż chce się zjeść
margo85 27.12.2014 12:26
tanie,proste i pyszne.super
Ola1984 27.12.2014 10:55
Pysznie wyglądają :)
Wacław 27.12.2014 10:53
pyszne takie ziemniaki
caralajna 27.12.2014 08:21
muszę kiedyś takie zrobić
gosia561 26.12.2014 23:34
ciekawe ziemniaki
Konczi 26.12.2014 21:35
Pysznie wyglądają i zaliczają się do moich ulubionych ziemniaczków :)
BernadettaP 26.12.2014 19:31
Uwielbiam ziemniaki w tej formie.
norweska20 26.12.2014 19:01
uwielbiam takie ziemniaczki jako dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat