Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 5 dag
sok z cebuli 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki cebulowe

Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć. Pokroić na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki. Ułożyć w rondlu, stopić masło i polać ziemniaki. Dodać sól i pieprz i lekko zarumienić. Następnie dodać sok z cebuli i wymieszać w rondlu. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.08.2013 00:14
super takie ziemniaczki
Milena87 04.08.2013 18:55
sok z cebuli można samemu zrobić z cebuli i cukru
aisza1 02.08.2013 11:11
pyszne ziemniaczki
SmacznaPyza 01.08.2013 23:38
a sok z cebuli skąd ? czy to można kupić czy trzeba zrobić ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak