Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z sosem i mięsem wieprzowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 100 gram
mąka 4 gram
śmietana 10 ml
ziemniaki 4 sztuki
woda 1 łyżka
masło 5 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z sosem i mięsem wieprzowym

Ziemniaczki oskrobałam i umyłam.Zalałam wodą-osoliłam.Postawiłam na gaz i pozostawiłam do ugotowania. W między czasie mięsko z rosołu wyjęłam-pokroiłam w drobniutką kosteczkę. Wrzuciłam na patelnię-dolewając ok 1 szklanki rosołu.Zaczęłam grzać. Dolałam zawiesinę wykonaną z mąki oraz wody aby sos zagęścić. Gdy sos zaczął wrzeć dodałam jeszcze śmietanę i masło do smaku.Posoliłam leciutko. Ziemniaczki odcedziłam,utłukłam i wyłożyłam na talerz.Całość zalałam gorącym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 07.09.2012 16:56
pyszny:)
ziutula
ziutula 07.09.2012 16:54
obiad konkretny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak