Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczano - kiełbasiane szszłyki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
kiełbasa 25 dag
żółta papryka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
majonez 2 łyżki
jogurt 1 łyżka
chrzan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano - kiełbasiane szszłyki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. Gotujemy na pół twardo. Odcedzamy i zostawiamy aby wystygły. Kiełbasę najlepiej podwędzaną kroimy w plasterki. Żółtą paprykę kroimy w kwadraciki wielkości plasterka kiełbasy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Na patyczek do szaszłyków nakładamy na przemian ziemniaki , kiełbasa i papryka. Oliwę ok 2 łyżki mieszamy z przyprawą do grilla i smarujemy pędzelkiem szaszłyki. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Chrzan mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy solą do smaku. Chłodzimy podajemy do szaszłyków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 29.01.2014 12:23
pięknie wyglądają
SylwiaMagdaSabin 29.01.2014 11:37
ja również Aniu
aniagdz 29.01.2014 11:31
ojej i ma się wrażenie, ze zaraz sezon grillowy się zacznie:) pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak