Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane, zapiekane szaszłyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 4 duże
boczek wędzony plastry
cebula 2 szt
ser żółty ok 8 plasterków
keczup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane, zapiekane szaszłyki

Ziemniaki ugotowałam w mundurkach na półtwardo. Gdy przestygły obrałam i pokroiłam w plastry.
Cebulę obrałam i pokroiłam w krążki.
Boczek (ilość zależna od kawałków ziemniaków) pokroiłam w plasterki.
Na patyczki od szaszłyków nadziewałam plaster ziemniaka, plaster boczku, plaster ziemniaka, plaster cebuli, plaster ziemniaka itd.
Położyłam na wierzch ser żółty i zapiekłam w 200 stopniach około 20 minut.

Podałam polane keczupem.

Szybko, tanio i smacznie ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 30.06.2014 18:10
świetne świderki
AZgotuj 08.03.2014 13:39
to będzie mój dzisiejszy dodatek do obiadu:)
luna76 08.03.2014 13:27
Rewelacyjna przekąska :)
DorotaZ 08.03.2014 13:03
fajny pomysł:)
Lidzia 08.03.2014 12:52
Podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak