Ziemniaczane \"pączki\".

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    40 dag
  • twaróg

    40 dag
  • jaja

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    10 dag
  • olej

    3/4 butelki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować /obrane/. Gdy wystygna , zemleć wraz z twarogiem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić. Rozgrzac w garnku olej. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyc każdą w mące i usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podawać polane śmietaną lub jako dodatek do mięs. Pychota!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat